Banneri
Dogaíanja u Trogiru
  » NetEkipa Wireless
  » Forum
  » Chat
  » Tri volta
  
  » Knjiga gostiju
  
  » Galerija
  » Novogodisnji Party
  » Knight OnLine Klan
  » Wow Guild *NOVO*
Galerija slika

     Galerija slika:
  » Netmedia akcija 1
  » Netmedia akcija 2
  » Netmedia akcija 3
  » GRU rođendan
  » Drvenik
  » Drvenik II
  » Drvenik III
  » Rostiljada - Kanica
  » Ekipa u Tri volta
  » Stipe rođendan
  » Mirkec pizzerija
  » Rostiljade
  » Spider rođendan
  » Lan party
  » Maja-Bee rođendan

  » WiFi Vipko
  » WiFi Spider Gru
  » WiFi Akcija 3
  » WiFi Stipe
  » WiFi Vipko zamjene
  » WiFi kantena
  » WiFi Slim
  » Battlefield turnir
  » Vipko rodjendan
  » Scream rodjendan
  » 2004 Kupanje 1
  » 2004 Kupanje 2
  » Spider rodjendan
  » Upgrade WiFi-a

DivX blagodati
     DivX tutorijali:
  » DivX i AC3
  » Formati i kompresije
  » Virtual Dub trikovi

     SVCD tutorijali:
  » DCT
  » Dual MPEG
  » DVD na XVCD
  » Matrica i GOP
  » Matrix u TMPG
  » MPEG pauze
  » Multikanalni MPEG
  » SVCD datarate
  » SVCD FAQ
  » SVCD i subtitle
  » TMPG encoding
  » Kreiranje SVCD-a
  » X(S)VCD
 
     DVD tutorijali:   » DVD authoring I
  » DVD na DVD
  » SVCD na DVD
  » SVCD2DVDMPG+
   
  » DVD i AC3
  » DVD authoring II
  » DVD authoring III
  » Skidanje Copyrighta
  » Mini DVD
  » Novi IFO
  » DVD protiv SVCDa
 

     Razno:
  » Digitalizacija
  » Kapacitet CD-a
  » Rezolucije
  » Signali
  » Video Buffer Verify


Sigurnost
     Računala:
  » Sigurnost
  » Windows2003 install
     WiFi:
  » Uvod
(u pripremi)
Formula 1 fans
  » Poredak
  » Ferrari
  » Wiliams
  » McLaren
  » Wallpaperi
Kontakti
 


NetEkipa Wireless aplikacija

 

Ovdije cemo opisati nasu aplikaciju koja je samo srce NetEkipa Wirelessa. Ovo je sve napravljeno samo zato da sve bude svima dostupno na najjednostavniji nacin. Da se nije koristio web, koristilo bi se 10 raznih programa koji ce svima zagorcati zivot. Ovako sve sto treba je Active Directory i web. Cijela aplikacija je napisana u ASP-u, a baza je na SQL serveru. Ako neko ima pitanja neka se javi na mail.

Po slici mozete klikati po nekim opcijama da direktno dojdete na opis te opcije. Na sve ostale slike samo s klikom na nju mozete dobiti vecu sliku, a na ovoj glavnoj posto je vec linkana s drugim stranicama, veliku sliku mozete dobiti ovdije.

Ovako to otprilike izgleda:

1. Vidi se koje se igre trenutno igraju na mrezi. Dakle to svi vide i svi mogu paliti i gasiti jednostavnim klikom na to. Kada je neka igra aktivirana onda svi koisnici ce vidjeti da je ta igra upaljena (zeleno umjesto crvenog) i ko je digao dedicated server. Ovo je jako korisna opcija jer se prije nismo nikako mogli dogovoriti na koji nacin da se obavijesti sve da se nesto igra na mrezi. Sada npr. kada se dojde s posla upali se explorer, Group Policyem odmah se dolazi na homepage i vidi se da se trenutno igra ta i ta igra i ko je digao dedicated. Ako pase igra samo se spoji, ako ne - svojim poslom.

2. Ovo je tek u zadnjoj verziji dodano. Mini menu koji je isto stalno vidljiv (na svim stranicama). Ukljucuje Mapu (koju i vi vidite) samo s malo vise administrativnih informacija kao IP, MAC adrese i sl. Dodan je i webchat (isti onaj koji je i na netekipi samo s drugim skinom) tako da se moze chatati izmedju ekipe, a da nije potreban nikakav poseban servis/program (kombinacija web-asp-flash-sql). Autentikacija je pokupljena s domene tako da nema dosadnog upisivanja usernamea :) Donacije su donacije ekipe za dobrobit mreze. 10-20 kn kada nekome bude zgodno. Ta lova se koristi za opce dobro (npr, HDD za server i sl.). Dogovori igranja je dio gdje ekipa rezervira neko vrijeme za igranje neke igre. To vrijeme svi korisnici vide na ekranu te se odbrojaje unazad do pocetka igre. Vise o ovome u posebnoj sekciji. AP Dijagnostik je posebna aplikacija namjenjena automatizranoj provjeri svih access pointova. O ovome isto vise u posebnoj sekciji.

3. Tu se vidi cije je racunalo trenutno upaljeno i ko je sve logiran na mrezu. Tako da se odma vidi ko je tu, ko je logiran i sl. Isto tako slikice su i linkovi za slanje poruka (netbios) ali o tome poslje :) Takodjer ako je racunalo upaljeno onda klik na sliku se salje porukica, a ako nije upaljeno (slika je prikrizena) onda aplikacija salje WakeOnLan paket na to racunalo, i ono se iz ugasenog stanja budi, te je za minutu online. Pa ako treba nekome necije racunalo (ili racunalo za streaming ili dedicated server za igrice) da se moze upaliti i podesiti.

4. E ovo je glavni meni. Proci cu od pocetka: Exchange Server je Outlook Web Access za Exchange 2003 i za lokalne mailove. Ovo dalje ne treba objasnjavati. Slanje poruka je najzanimljivije. Tu je bila debata hoceli se koristiti neki posebni programi za to ili sto. Pa sam ja odlucio da je najbolje da se koristi najobicniji net send jer niko ne treba nista instalirati novoga, i svima odmah to radi. Nema posebnih programa niti ista. Malo sam se izgnjavio dok sam to napravio da radi s web frontendom ali sada kada radi - radi ko urica. Jednostavno i jako upotrebljivo. Podmeni od toga je i Poziv za igranje. Dakle npr. ja hocu poceti igrati Battlefield. I sada ljepo piknem na poziv za igranje i u pulldown meniju dobijem sve igre koje se igraju (iste one koje su pod 1, jer se vade iz iste baze). I nakon toga biram sve korisnike koji su mi se do sada javili da bi igrali. I posaljem salji. Onda svatko dobije na kranu poruku "Ekipa igra se Battlefield. Za sada igraju Vipko, Raven i Scream. Ko jos hoce neka se javi." I tako dok se svi ne jave. Tako da su uvijek svi obavjesteni kada se pocinje nesto novo igrati. A za one koji nisu bili tu - imaju indikaciju pod 1 :) Isto tako imaju i predefinirane poruke za koje ne treba nista pisati nego sam s 1 klikom se posalju.Sljedi Network News. Tu su ono upisane novosti od svih na mrezi. Ko je nabavija koji film, DVD, seriju, program, igricu i sl. To je ono neko centralno mjesto di se vidi ko sta nabavlja. Naravno za upisivati te novosti sluzi Upisivanje novosti. Nakon toga imamo Biranje timova. To je izaslo iz potrebe da ima sve vise i vise igraca i vise nije interesantno svi protiv computera nego u timovima. A da se ekipa ne svadja ko je s kime u timu ja sam napravio mali algoritam koji random slaze ljude u dva tima. U pocetku se bira ko hoce sve igrati (naravno treba biti paran broj, inace ce dati odjeb :)) i onda se kreiraju timovi. Nakon toga svak vidi ko je s kime u timu. Korisno. I zadnja opcija je Video Streaming. Na glavnom serveru je dignut Media Service koji kupi stream za sada samo s Spiderove digitale. To dolaze kod mene i dalje se brodcasta na mrezu. Isto tako korisna stvar. Preko dana se daju filmovi/sport/muzika. A preko veceri xxx i muzika :) Stream se ucitava direktno u media player, tako da se moze ljepo staviti na fullscrean i izgleda kao da je digitala direktno na monitoru :)

5. Posto je svima na domeni automatski s Group Policyjem postavljen netekipa homepage, neko hoce da ima najcesce linkove u blizini. Pa smo to stavili u taj dio. Tako da ako hoce neko na net da googla, upali explorer odmah mu se prikaze nasa stranica, i samo klikne na google (ili stobilo). Mali time saver.

6. To je samo stavljeno da se vidi da se SVE na domeni radi s integrated autentikacijom. Tako da nikada nitko ne mora upisati nitijedan username ili pwd. Sve se shvati s loginom na sam Active directory. I za bilo sto drugo uzme se taj login u variablu te se s njome radi sto hoce (npr. za logiranje na chat, uzmem login cijeli u variablu, stripam domenu i slash i ostane mi samo username :))

Dalji opis svake opcije sljedi.

 

 
Logiranje
- Registrirajte se

Vi ste logirani kao:
Gost

- Login
Hosting provider
NetEkipa search
Tražilica služi samo za pretragu ovog sitea.
Hosting provider
Naš hosting pokrovitelj
www.sistemi.hr

Anketa
Statistika posjeta
 
usera na chatu
30 usera online


Autorizirani useri:
Vipko
MegaS
raven
krakicic
vrubinjo
benko
dedek
stakopo
Aztek
krakicic
denis88
ccfly
omron

posjeta od
29.05.2002.

Linkovi
 
  Opći:
- Apartments   Family-Curic
- Apartments   Kanica
- Netplugged
- Radio Trogir
- Pastar NET
- Refill toner   shop
- Diving Center   RESNIK


  WiFi Friends:
- NETmedia
- ST Airnet
- Dugave WiFi
- ELMA Kurtalj
Donacije Dogovori igranja Mapa Chat AP Dijagnostik Slanje poruka Exchange server Network news Upisivanje novosti Biranje timova